Hosszútávú hatásai lesznek a mostani Koronavírus járványnak.

Published Date: 2020/03/30 by: DaVieS

Hosszútávú hatásai lesznek a mostani Koronavírus járványnak.

Nyakunkon a húsvét és tojások helyett WC papírt vásárolunk. 


"Szerinted most is olyan lesz a húsvét mint ami szokott lenni?" 
-- Hangzott el a kérdés egy eladónőtől az egyik nagyobb áruházlánc egyikében.

 

A húsvét itt van mindjárt, de mi lesz évek után? 
A gyerekeink csak most éltek át elöszőr globális vészhelyzetet sokan felnőttek szintén, ilyen viszont még soha nem volt a történelemben.

Már pedig, hogy ilyen szintű globális "katasztrófa" most elöszőr van mióta az Internet "jelen formájában" létezik.

Szó szerint háborús élményeket tud előcsalni azokból akik rendelkeznek efajta tapasztalattal.
Katonák az utcákon, kijárási tilalom, rendkívüli bejelentések a TV -ben, rádióban... Azért valljuk be ez nem kicsit egy katasztrófa filmbe illő kezdet, már csak a légiós sziréna hiányzik a képből.

Ha nem lenne Internet, gondoljunk bele milyen kevés információ morzsa jutna el hozzánk a nagyvilágból és hogyan tudnánk otthonról dolgozni vagy tanulni?

De szerencsére van és nagy valószínűséggel ezt most megússzuk anélkül, hogy tipikusan elpusztul a világ 99% -a és a zombik se fognak megjelenni, ugyanakkor a most és későbbiekben bevezetett intézkedések nagy hatással vannak minden élőlényre a Földön a szó szoros értelmében, ennek súlyos következményei talán még 100 év múlva is érződni fog.

Jelenleg az élővilág kezd bemerészkedni az emberek birodalmába (újra), a halak nyugodtan úszkálhatnak ez különben remek hír a legjobb az lenne ha így is maradna, mi pedig többnyire otthon töltjük az időnket és vagy dolgozunk a nap 48 órájában vagy csak szeretnénk.

Most még inkább a technológiára szorolunk és a gyártók meg ránk, ugyanis a gazdaság jelenleg romokban, minden el lett halasztva ahol több mint 50 ember jött volna össze a világban, ilyen az E3 például.

Mikor 1-1 videójáték vagy telefon "demója" kikerül a gyártósorrol elsősorban az ilyen és ehhez hasonló rendezvényeken mutatják be a közönségnek és legfőképp a médiának, azonban ez elmaradt és egy darabig még várhatunk.

Így a cégek felhasználói visszajelzések nélkül kényszerülnek fejleszteni tovább és a legtöbb helyen marketing stop  van.

Annak függvényében, hogy a gazdaság mikor kezd stabilizálódni megint felmerül jónéhány kérdés, ugye mert eddig mi volt?

Ontották a jobbnál jobb telefonokat, jobbnál jobb kamerákkal. Valószínűleg most az elkövetkező pár évben ez visszább fog esni, hiszen a gyártóknak két lehetőségük van, csinálnak sok gagyit és eladják mint a HTC tette anno, mikor megszorult vagy csinálnak kevesebbet, de azt hosszútávra tervezve megfizethető áron, de ezzel buknak.

A sok gagyival a probléma az, hogy az emberek akik most bevételtől esnek el, nem biztos, hogy az első dolga az lesz, hogy telefont vásároljon a másik probléma pedig, hogy rengeteg műanyag szemetet termelnek ezzel.

Ellenben (nem hirdetés) a Xiaomi modellje lenne a legkedvezőbb mindenki számára, hiszen ők azok akik fillérekért adnak normális telefonokat. Nincs semmi hókusz-pókusz minimális és fixált árréssel dolgoznak mert az igazi pénzt ők a reklámok után és egyéb szolgáltatások után kapják. Ez annyit jelent, hogy akinek Xiaomi telefonja van annak időközönként 1-1 ajánlás (Youtube) és 1-1 reklám is beépül a telefonjába. Ezeket különben kilehet kapcsolni.

Ezt a vásárlással elfogadja mindenki és ha nem is százezreket kaszálnak vele egy emberen, de valamennyit biztosan minden nap, ameddig a felhasználó használja a telefonját.

 

Gyakorlatilag megállt a technológiai fejlődés

Legalább is azon része ami az emberek igényeire és azok eladására optimalizálódtak ami igen jelentős, kiemelten a mobiltelefonok által.

De probléma ez? - Alapvetően nem kéne, hogy az legyen.
Valószínűleg minden "normál" háztartás a világon megfogja érezni a kasszán a mostani helyzetet, csak nézzük azt, hogy mennyit vertünk el most arra, hogy legyen otthon TEJ, LISZT, CUKOR ..

Így viszont kevesebb jut és marad a szórakozásra és azon termékek fognak jobban fogyni, amik olcsóbbak és ár/érték arányában a legjobbak.

 

Viszont laptopból és számítógépből lesz vásárlás

Régen kb. 2003-2007 -ben minden háztartásban legalább 1 számítógép vagy laptop volt, mióta elterjedt a mobiltelefon és a tablet azóta ezeket hagytuk leépülni, besáruglni és most mikor Home Office -ba kényszerültünk elővettük a porosodó masinát. Vagy leültettük elé a gyereket, tessék Office 365 tanuljál.
Olyan is van, hogy van egy Gémer PC otthon hála az egyik gyereknek és most azon osztozik Anyu, Apu, Kistesó és a tulaja.

Vannak akiknél pöc-röf azok most boldogan bólogatnak, hát igen ezt anno még én raktam össze.
Azok akik pedig 10 perceket várnak mire elindul egy program már indul is a számlológép a fejben, hogy nagyon gyorsan kéne egy gép.

Ebből kiindulva talán újra megindul elsősorban a laptopok piaca utána meg a számítógépeké.

 

Egészségesebb a számítógép előtt ülni mint telefont nyomkodni

Számítógép előtt ülve, kávét vagy teát szürcsölgetve, gépelni egyenesen tartott nyakkal ( a "hát" így is úgy is görbe lesz, mert nem szeretünk egyenesen ülni, és most mindenki kihúzza magát aki olvassa. ) "sokkal természetesebb" mint lehajtott fejjel egy légypiszoknyi, de így is tepsi méretű telefon kijelzőt nézegetni, tapogatni, simogatni.
Ezt tesszük egy kézzel, mert a másikkal csak tartjuk, ellenben mikor számítógép előtt ülünk akkor a két kezünket használjuk ezzel folyamatosan karbantartva mindkét agyféltekénket. 

 

Álhírek & Információ & Home Office & Vészhelyzet & COVID-19

Ha jellemeznem kéne az elmúlt 1-2 hónapot akkor ennyi volna.
A legtöbben most megtanuljuk mik az álhírek és miért veszélyesek.
A legtöbben most megkóstolják a Home Office -t.
A gyerekek az eddig bevált és megszokott életüket alaposan felrúgva a kétségbeejtő tanácstalanságban pedig olyan érzelmeket indikálnak amik az ő jövőjüket fogja megalapozni és ez biztos, mert erre emlékezni fognak, de ez nem feltétlenül rossz mert ők még nagyon adaptívak.

 

Zöldövezet

Lehet most kéne vissza vennünk, csak egy picit. Az eddigi megszokott hanyag életünkből és csak egy picit jobban odafigyelni, mit eszünk, mit dobunk ki, biztosan megakarjuk -e venni a műanyag vackot?

Most nincs szmog, nincs nyomor az utcákon, nem rohadunk a dugóban, milyen lenne ha ez tartható volna?
Vajon ha vége a vészhelyzetnek mindenki 110% -on nyomja majd a munkát és a füstöt a gyárakból? 

Ha igen akkor csak azért, mert mindig újat akarunk, új telefont és új autót, ha nem akarnánk akkor a verseny egy idő után arról szólna, hogy kinek a termékei azok amik örök élet + 10 év.

 

 

 

 

Ha hasznos volt a cikk, ne felejtsd el megosztani!


Hamarosan a PayPal is támogatja majd a Bitcoint

Nem rég jelentette be a PayPal, hogy pár héten belül a PayPal felhasználók is tudnak majd..


Egészen ijesztő dolog terjed a DIGI nevében!

Erre figyeljen és vésse eszébe ha nem akarja, hogy lecsupaszítsák a bank..


Ne dőljön be, újabb csalás kering a neten, most E.O.N nevében.

Továbbra sem nyugszanak a csalók és most az EON nevében próbálják a gyanútlan..


Újabb csalók próbálnak hasznot húzni a korona vírusból

Egyre több oldal hírdeti magát, hogy gyorstesztet küldenek természetesen pénzért. Ne dőljön..


Jobban fog kinézni a FaceBook hamarosan

    A Facebook teljesen új arculatot kap ami mindenki számára elérhető lesz hamarosan.Éppen ideje..


Vajon bírja a magyar internet a korona vírus miatt megnövekedett forgalmat? - TÉNYEK

Másról sem hallani a nagy világban, mint hogy kérvényezték a nagyobb adatszolgáltatókat,..


Van ami még a korona vírusnál is veszélyesebb ha Home Office -ba tolod.

Hirtelen mindenki otthonról kezd el dolgozni és tanulni eközben az egész internet veszélyben van.Tegye fel a..

Minden jog fenntartva crit.hu 2019 - 2023
Powered by: MVCP / ASPF / PHP 7.2 / NGINX / FreeBSD