Van ami még a korona vírusnál is veszélyesebb ha Home Office -ba tolod.

Published Date: 2020/03/26 by: DaVieS

Van ami még a korona vírusnál is veszélyesebb ha Home Office -ba tolod.

Hirtelen mindenki otthonról kezd el dolgozni és tanulni eközben az egész internet veszélyben van.

Tegye fel a kezét az a munkáltató aki gondolta volna még 2020 év elején, hogy az emberei otthonról fognak dolgozni!

- Nem sok ilyen lesz.

Ez a váratlan kihívás az informatikai rendszerre is nyomott egyet.

Hirtelen most azonnal gyorsan, tök mindegy csak működjön!

Leginkább a KKV. szektorban jelentős az a helyzet ami most világszerte eluralkodni látszik.
Az amúgy is roham tempóban fejlődő IT még utolérni sem tudta magát, de most sokan szembe néznek azzal, hogy valami olyat kell megvalósítani ami gyakorlatilag végzetesebb lehet a cégre mint maga a Korona Vírus.

A távoli munkavégzés rengeteg veszélyt tartogat a cégekre és most a kapkodás, pánik, kétségbeesés és a jövedelem kiesés sem segít ezen a helyzeten.


Cégként kell működni azaz társaságként

Bárki aki számítógép elé ül, legyen az a CEO vagy az utolsó gyakornok az is féllábbal külföldön, most fontos összetartani és segíteni egymásnak, mivel nem mindegyik cég rendelkezik megfelelő informatikai rendszerrel ezért maguk a felhasználók is tehetnek a védelem érdekében amikor otthonról dolgoznak.

 • Ami a legfontosabb védjük a hálózatot és a saját gépünket is, ha felelősen szeretnénk távolról dolgozni akár céges akár otthoni számítógépről kerüljük a hobbi célú használatot, azaz azon a számítógépen kizárólag dolgozzunk.
 • Vírusírtó legyen bekapcsolva, tökéletes a Microsoft Defender is ha nem Windows -t használunk akkor nincs különösebb baj amíg nem root -al jaszkarizunk.
 • Óvatosan bánjunk az email -ek megnyitásával és a reklámokkal is, valószínűleg míg otthon dolgozol nem fogsz 5000€ -t keresni naponta ha eddig sem illetve nincs gazdag nagybácsi valahol ismeretlen nevű országban aki kivételesen a herceg és buszjegyre kér tőled pénzt, hogy meglátogasson, hogy odaadja fél királyságát.
 • Nyagassuk az informatikusokat, ha valamiben nem vagyunk biztosak döntsenek ők, ha felsírnak az IT érzékeny emberei, ellehet mondani, hogy vagy ez vagy kellemes 72 órás műszak "adatvisszaállítás" címszóval.
 • Ami nagyon fontos, sok hülye van, de te nem vagy az, te jól használod a gépeket ezért rosszúl esik amikor kioktatnak, mintha ovodás lennél hát az van, hogy ezt a békát lenyeljük és megfogadjuk a tanácsokat mert így kizárólag az IT-s felelőssége és senki nem hibáztathat téged!


Akik nem jártasak a Home Office -ban:

Ha eddig azt hitted, hogy mekkora királyság otthonról dolgozni most valószínüleg már nem így látod, és akik azt hitték, hogy úristen belehalnék ha otthonról kéne dolgoznom azok meg kifejezetten jól érzik magukat.

Ami a legnehezebb, hogy mikor van munka és mikor szórakozás, néhány tipp:

 • Reggel keljünk fel a megszokottak szerint és indítsuk a napunkat is úgy, még öltözzünk is fel utcai viseletbe, menjünk le kutyát sétáltatni vagy futni 2 kört és érkezzünk haza mint a munkahelyünkre, rengeteget segít ha nem kivánunk lemenni vagy nem is "tudunk" akkor pár gyakorlat vagy egy kis friss levegő az ablakból.
 • Ha leülünk dolgozni akkor tartsuk magunkat a rutinokhoz, dolgozzunk, ha megzavarnak minket a gyerekek vagy bármi más ami a munkahelyen "nem volt" akkor a következőket teheted:
  • Ha a "zavar" több időt vesz igénybe mint 5 perc akkor kényszer szünetre megyünk, akkor segítsünk amiért megzavartak és hivatalosan tehát éreztetve, hogy anya / apa dolgozik jelenleg kínáljunk félmegoldásokat és azért fél megoldásokat, mert segítőkész vagy, de nem most kéne ezzel zavarni engem alapon.
  • Ha a zavar kevés időt vesz figyelmbe akkor keressük meg mivel tudunk gyorsan visszazökkenni, a legtöbbszöt az email üzenetek újboli ellenőrzése kiváló erre a célra.
 • A munka végeztével jutalmazzuk meg magunkat, böngésszünk az interneten megbízható weboldalakat vagy nyujtozzunk egy picit, mert ahogy elhagyod a géped még a szobanövények is rádugrálnak majd.

 

Tudástárunkba összeszedtünk pár érdekességet főleg cégvezetőknek ajánlásába: https://crit.hu/hu/tudastar/4-home-office-biztonsagi-kockazatai

 

Ha hasznos volt a cikk, ne felejtsd el megosztani!


Hamarosan a PayPal is támogatja majd a Bitcoint

Nem rég jelentette be a PayPal, hogy pár héten belül a PayPal felhasználók is tudnak majd..


Egészen ijesztő dolog terjed a DIGI nevében!

Erre figyeljen és vésse eszébe ha nem akarja, hogy lecsupaszítsák a bank..


Ne dőljön be, újabb csalás kering a neten, most E.O.N nevében.

Továbbra sem nyugszanak a csalók és most az EON nevében próbálják a gyanútlan..


Újabb csalók próbálnak hasznot húzni a korona vírusból

Egyre több oldal hírdeti magát, hogy gyorstesztet küldenek természetesen pénzért. Ne dőljön..


Jobban fog kinézni a FaceBook hamarosan

    A Facebook teljesen új arculatot kap ami mindenki számára elérhető lesz hamarosan.Éppen ideje..


Hosszútávú hatásai lesznek a mostani Koronavírus járványnak.

Nyakunkon a húsvét és tojások helyett WC papírt vásárolunk.  "Szerinted most is olyan lesz..


Vajon bírja a magyar internet a korona vírus miatt megnövekedett forgalmat? - TÉNYEK

Másról sem hallani a nagy világban, mint hogy kérvényezték a nagyobb adatszolgáltatókat,..

Minden jog fenntartva crit.hu 2019 - 2022
Powered by: MVCP / ASPF / PHP 7.2 / NGINX / FreeBSD